Receptai
Žaliasis risotto su žirneliais ir baltuoju vynu
Turime šio recepto video! Peržiūrėti jį galite čia: Žaliasis risotto – Receptas – Tapk auGalingas
Reikės:
aliejaus
1 mažo svogūno
8 pievagrybių
130-140 g ryžių (rekomenduojami apvaliagrūdžiai)
120 ml sauso balto vyno (pasirinktinai)
160 ml daržovių sultinio
95 g žaliųjų žirnelių (virtų ar šaldytų), arba 22 g džiovintų šaltyje žirnelių (liofilizuotų)
druskos
pipirų
½ citrinos sulčių
1 v. š. maistinių mielių (dribsnių)
1 v. š. augalinio sviesto (pasirinktinai)
Paruošimas:
Įkaitintame aliejuje porą minučių apkepkite smulkiai supjaustytą svogūną.
Sudėkite į riekeles supjaustytus pievagrybius ir jiems lengvai apkepus suberkite ryžius. Kepkite toliau.
Supilkite baltą vyną ir jam įsigėrus į ryžius supilkite pusę turimo sultinio. Leiskite užvirti ir tada supilkite likusį sultinį.
Suberkite žirnelius, įdėkite žiupsnelį druskos, pipirų ir išspauskite citrinos sultis. Kai masė taps vientisesnė, sudėkite mieles ir sviestą. Gerai išmaišykite.
Jei ryžiai per kieti, galite įpilti daugiau sultinio. Skanaus!