Receptai
Viva Italia – spaghetti aglio olio e peperoncino
Ingredientai (2 porcijoms):
6 šaukštai alyvuogių aliejaus
6 skiltelės česnako
1 čili paprikos ankštis
½ raudonosios paprikos
200-250 g pilno grūdo spaghetti, išvirtų al dente
Pagardinimui: petražolė, veganiškas parmezanas
Paruošimas:
Išvirkite makaronus al dente (9-12 min) sūdytame vandenyje. Česnaką supjaustykite. Papriką susmulkinkite mažučiais gabalėliais.
Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Sudėkite česnaką ir čili, vėliau – ir raudonąją papriką. Kepkite ant labai mažos ugnies, 4-5 min. Česnaką būtina maišyti, kad paskrustų vienodai.
Išvirtus makaronus sumaišyti su aliejumi, česnaku ir paprika. Galite įdėti petražolės. Viską gerai išmaišykite. Galima pagardinti augaliniu parmezanu arba maistinių mielių dribsniais (jie suteikia sūrio atskonį).
Skanaus!