Receptai
Tradiciškai gaminama graikiška (ne)žuvis
Turime ir šio recepto video! Peržiūrėti jį galite čia: Tradiciškai gaminama graikiška (ne)žuvis – Receptas – Tapk auGalingas
Reikės:
(Ne)žuvies paruošimui:
½ vidutinio saliero šaknies
1 l daržovių sultinio
1 Nori lapo
2 lauro lapų
2 kvapiųjų pipirų
1 a. š. mairūno
2 v. š. sojų padažo
Tešlos paruošimui:
1-2 Nori lapų
120 g miltų
250 ml vandens
druskos
pipirų
džiūvėsėlių
Garnyro paruošimui:
1 didelio svogūno
4 tarkuotų morkų
1 tarkuotos petražolės šaknies
½ tarkuoto saliero (likusi dalis)
3 lauro lapų
3 kvapiųjų pipirų
6 v. š. pomidorų pastos
160 ml vandens
Paruošimas:
Saliero šaknį supjaustykite į vienodo dydžio riekeles ir kartu su visais ingredientais, skirtais (ne)žuvies paruošimui, virkite sultinyje, kol suminkštės.
Kol salieras verda, pasiruoškite tešlos mišinį: sumaišykite miltus su vandeniu, druska ir pipirais; Nori lapus padalinkite į tris lygias juosteles. Kitame inde suberkite džiūvėsėlius.
Kiekvieną saliero gabaliuką apvyniokite Nori lapo juosta, tada apvoliokite tešloje ir džiūvėsėliuose.
Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Garnyro paruošimas:
Smulkiai supjaustytą svogūną apie 3 minutes kepkite su morkomis, petražolės šaknimi, tarkuotu salieru, lauro lapais ir pipirais.
Supilkite ⅔ vandens, užberkite žiupsnelį druskos bei pipirų ir, uždengę dangčiu, troškinkite apie 10 minučių.
Po 10 minučių įmaišykite pomidorų pastą ir supilkite likusį vandenį. Vėl troškinkite apie 7-10 minučių.
Serviruokite apkeptą salierą kartu su troškiniu. Skanaus!