Receptai
Tofu (ne)žuvis
Turime šio recepto video! Peržiūrėti jį galite čia: (Ne)žuvis iš tofu – receptas
Reikės:
200 g kieto tofu
250 ml vandens
1 jūros dumblių lapo
2 v. š. sojų padažo
2 a. š. žuvies prieskonių
⅔ a. š. česnako miltelių
šlakelio citrinos sulčių
80 g miltų
125 ml vandens
žiupsnelio druskos ir pipirų
Paruošimas:
Paruošti marinatą: į dubenėlį vandens sudėkite suplėšytą į gabaliukus jūros dumblių lapą, sojų padažą, pusę žuvies prieskonių, česnako miltelius ir citrinos sultis. Viską pamaišę, įmerkite į riekeles supjaustytą tofu, uždenkite ir palikite per naktį.
Kitą dieną ištraukite tofu iš marinato ir apibarstykite druska ir pipirais iš abiejų pusių.
Apvyniokite kiekvieną tofu gabalėlį jūros dumblių lapu ir atidėkite į šalį.
Atskirame dubenėlyje sumaišykite miltus su vandeniu iki vientisos masės, kol gausis tešla. Kitoje lėkštėje sumaišykite miltus su likusiu 1 a. š. žuvies prieskonių.
Tofu apmirkykite tešloje ir apvoliokite miltų mišinyje. Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių kol gražiai apskrus.
Apšlakstykite citrinos sultimis ir patiekite su norimu garnyru. Skanaus!