Receptai
Spaghetti bolognese kitaip
3 porcijoms reikės:
pilno grūdo spaghetti makaronų
apie 70 g sojų faršo
poros saliero stiebų
pusės nedidelio poro
2 skiltelių česnako
skardinės smulkintų pomidorų savo sultyse
šlakelio alyvuogių aliejaus
po 1 šaukštelį džiovinto baziliko, raudonėlio ir ciberžolės
šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
pipirų, druskos
Gaminimas:
Verdančiu vandeniu dubenėlyje užpilkite sojų faršą, pridenkite lėkštele ir palikite išbrinkti (5-10 min). Tuo tarpu supjaustykite porus ir salierą, susmulkinkite česnako skilteles. Išbrinkusį sojų faršą nuvarvinkite sietelyje.
Ant nedidelės ugnies pakaitinę mažą šlakelį aliejaus (atsargiai! Alyvuogių aliejaus per stipriai įkaitinti negalima), apkepinkite porą; kai pradės gelsti, įmaišykite česnaką ir prieskonius. Sudėkite sojų faršą, vos vos padidinkite ugnį ir kepinkite maišydami; galite įpilti dar šaukštą aliejaus. Sudėkite saliero stiebus ir leiskite viskam keletą minučių pasitroškinti; tuomet supilkite pomidorus iš skardinės ir troškinkite dar apie 7-10 minučių.
Per tą laiką vis pamaišydami, kad nesuliptų, išvirkite makaronus. Patiekite spagečius aplietus bolognese padažu. Galite papuošti smulkintais svogūnų laiškais, pertražolėmis ar šviežio baziliko lapeliais.
Skanaus!