Receptai
Šiltos juodųjų lęšių salotos
Jums reikės:
1 stiklinės juodųjų lešių
½ vidutinio dydžio cukinijos
½ vidutinio dydžio brokolio
1 skardinės konservuotų avinžirnių (~240g)
200g gražgarsčių
200g auGalingo fetos sūrio
Slyvinių pomidorų pagal skonį
Druskos
Paruošimas:
1. Išvirkite lęšius, paskaninimui įberkite žiupsnelį druskos.
2. Keptuvėje pakepinkite svogūną.
3. Brokolį ir cukiniją supjaustykite mažais gabaliukais ir suberkite į keptuvę. Kepkite, kol visos daržovės suminkštės (jei reikia, įpilkite į keptuvę šiek tiek vandens, kad daržovėms užtektų drėgmės).
3. Sumaišykite su išvirusiais lęšiais, suberkite avinžirnius ir keletą minučių pakaitinkite keptuvėje.
4. Prieš sudėdami į dubenėlius, į šiltas salotas įmaišykite nuplautas ir supjaustytas gražgarstes.
5. Patiekite su auGalinga feta ir slyviniais pomidoriukais.
Skanaus!
Už receptą dėkojame Eglei Bartkutei.