Receptai
„Silkė“ pataluose
Tradicinis daržovių sluoksniuotis Kūčių stalui kiek kitaip
Kiekis: pagal norą ir/ar poreikį
Jums reikės:
Svogūnų
Pievagrybių
Aliejaus kepimui (nebūtinai, jei kepsite nesvylančioje keptuvėje)
Jūros kopūstų
Joduotos druskos (pagal skonį)
AuGalingo majonezo (pvz. Vilniaus „Be cholesterolio“, arba, kokį naudojom mes - „Sojalitos“ „Sojų majonezo“, ar bet kokio kito, kuriame nebūtų kiaušinių)
Su lupena virtų, nuluptų ir sutarkuotų burokėlių
Su lupena virtų, nuluptų ir sutarkuotų morkų
Su lupena virtų, nuluptų ir nedideliais kubeliais pjaustytų bulvių
Žalumynų papuošimui
Paruošimas:
Jūros kopūstus užpilkite vandeniu, kad išbrinktų.
Smulkiai supjaustykite svogūnus, pievagrybius - pusiau, o tada - smulkiom riekelėm.
Pakepkite svogūnus vidutinėje temperatūroje nuolat maišydami, iki jie taps beveik skaidrūs ir auksinės spalvos. Jei kepate be aliejaus, po truputį pašlakstykite vandeniu, kad atliptų nuo dugno.
Sudėkite grybus, pakepkite kol ir jie taps minkšti ir lengvai persignybs (prireikus taip pat pašlakstykite vandeniu ir nepamirškite maišyti).
Iškepus palikite atvėsti.
Pabarstykite druska pagal skonį grybus ir nukoštus kopūstus.
Pasirinktame inde (geriausiai - stikliniame, kad gerai matytųsi sluoksniai) sluoksniuokite visus ingredientus.
Mes sluoksniavome tokia tvarka: grybai, jūros kopūstai, majonezas, morkos, bulvės, dar sluoksnis majonezo ir pabaigai - burokėliai.
Jei rinksitės tokį tirštą majonezą kaip „Sojalitos“ galėsite iš jo konditeriniu švirkštu suformuoti papuošimus. Papuoškite pasirinktais žalumynais.
Paruoštą sluoksniuotį galite laikyti šaldytuve iki norėsite patiekti.
Skanaus ir jaukių švenčių!