Receptai
Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis
Reikės:
1 stiklinės rudųjų ryžių
1 mažo svogūno
1 skiltelės česnako
1 skardinės avinžirnių (240g)
1 didelės (ar 2 mažesnių) saldžiosios bulvės
1 skardinės kokosų pieno (400ml)
Po 1 arbatinį šaukštelį: saldžiosios paprikos, kario, imbiero, kumino.
1 arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos (arba pagal skonį)
Druskos ir pipirų
Paruošimas:
1. Užkaiskite vandenį ir išvirkite ryžius kaip nurodyta ant jų pakuotės.
2. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite jį gerai įkaitintoje keptuvėje. Svogūnams iškepus į keptuvę
sudėkite visus prieskonius, leiskite jiems sušilti ir atskleisti savo aromatą.
3. Į keptuvę suberkite mažais kubeliais supjaustytą saldžiąją bulvę, avinžirnius ir kokosų pieną. Leiskite
užvirti ir vis pamaišant virkite ant silpnos ugnies 20-30 min. kol bulvės taps minkštos.
4. Patiekite karį kartu su ryžiais.
Skanaus!