Receptai
Rūgštynių sriuba
Reikės:
700 g bulvių
1 morkos
1 svogūno
1 stiklinės virtų avinžirnių
1 kekės rūgštynių
saujos petražolių
3 lauro lapų
2 šaukštų druskos
1 šaukšto sojos padažo
Šviežiai maltų pipirų
2 šaukštų aliejaus
3 šaukštų manų kruopų
2-3 šaukštų kokosų pieno
Krapų
Gaminimas:
Supjaustykite daržoves. Puode sušildykite aliejų. Įberkite daržoves ir svogūną ir kepkite 2-3 min maišydami. Įpilkite 6-7 stiklines šalto vandens, lauro lapų ir virkite toliau 15-20 min, kol daržovės suminkštės. Įdėkite šaukštelį druskos, įberkite avinžirnius, manų kruopas ir supjaustytas rūgštynes. Virkite porą minučių. Po to sumažinkite ugnį ir lėtai maišydami supilkite kokosų pieną. Įdėkite šviežiai maltų pipirų, druskos pagal poreikį. Patiekite su krapais ir duona.
Skanaus!