Receptai
Kvapnus pupelių paštetas su lazdyno riešutais
Turime šio recepto video! Peržiūrėti jį galite čia: Pupelių paštetas su riešutais – Receptas – Tapk auGalingas
Reikės:
5 v. š. aliejaus
2 svogūnų
2 skiltelių česnako
2 lauro lapų
2 kvapiųjų pipirų
1 tarkuoto obuolio
2 gvazdikėlių
500 g virtų baltųjų pupelių
3 v. š. sojų padažo
1 a. š. mairūno
1 v. š. rozmarino
druskos
pipirų
nemažas žiupsnelis muskato
džiovintų slyvų
lazdyno riešutų
Paruošimas:
Įkaitintame aliejuje apie 3 minutes apkepkite svogūną, česnaką, lauro lapus ir pipirus.
Sudėkite obuolį bei gvazdikėlius, kepkite dar 3 minutes.
Sudėkite pupeles ir vėl kepkite. Po maždaug 3 minučių išimkite lauro lapus ir pipirus.
Viską perdėkite į puodą, supilkite sojų padažą ir suberkite prieskonius. Sutrinkite rankiniu smulkintuvu iki vientisos masės.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
Kepimo formoje, padengtoje kepimo popieriumi, sudėkite pusę pagamintos masės, tada dėkite slyvas ir uždenkite likusia mase. Ant viršaus suberkite lazdyno riešutus.
Kepkite orkaitėje apie 40 minučių. Skanaus!