Receptai
Burnoje tirpstantis šokoladinis tartas
Turime šio recepto video! Peržiūrėti jį galite čia: Šokoladinis tartas – Receptas – Tapk auGalingas
Reikės:
pagrindui:
1 stiklinės žemės riešutų
1 stiklinės kokosų drožlių
1 stiklinės avižų dribsnių
1 banano
pyrago masei:
400 ml kokosų pieno
200 g juodojo šokolado
3 v. š. klevų / agavų sirupo
1 a. š. citrinos sulčių
2 v. š. riešutų sviesto
Paruošimas:
Pagrindo paruošimas: į maisto smulkintuvą sudėkite žemės riešutus, kokosų drožles, avižų dribsnius ir sumalkite iki miltų konsistencijos. Sutrinkite bananą ir sumaišykite su sumalta mase. Gauta mase išklokite torto formą ir gerai paspauskite (pvz. kita sudrėkinta šaukšto puse ar pirštais), kad masė gerai priglustų ir susispaustų.
Pyrago masės paruošimas: į puodą supilkite kokosų pieną, sudėkite šokoladą ir ant silpnos ugnies maišykite, kol ištirps šokoladas. Ištirpus šokoladui, įpilkite sirupo, citrinos sulčių ir įdėkite riešutų sviesto. Išmaišykite.
Šokolado masę supilkite ant paruošto pagrindo iš šaukštu sulyginkite paviršių.
Papuošimui užberkite šviežių uogų ir/ar riešutų. Skanaus!