Receptai
Bazinė tešla
Traški tešla picai, galetėms ir kitiems sotiesiems bei saldiesiems patiekalams/pyragams
Kiekis: 2 x 20 cm galetės / picos arba 1 x 20 cm pyragas su viršumi
Paruošimas: 10 min., plius 30 min. atšaldymui
Kepimas: priklauso nuo turinio ant tešlos ar jos viduje
Jums reikės:
200 g paprastų kvietinių miltų + papildomai pabarstymui ant stalviršio
1 žiupsnelio smulkios druskos
75 g augalinės kilmės sviesto (margarino), atvėsinto
45-70 ml atvėsinto vandens
1 v. š. miltelinio cukraus*
*tik gaminant saldžią tešlą.
Paruošimas:
Dubenėlyje sumaišykite ir tolygiai paskirstykite miltus ir druską (bei cukrų, jei ruošiate desertą). Sukapokite sviestą į smulkius gabaliukus ir įtrinkite į miltus, iki kol masės tekstūra taps panaši į džiūvėsėlius.
Naudodami buką peilį, po truputį pildami vandenį, maišykite tešlą. Išimkite iš dubenėlio ant miltais pabarstyto stalviršio ir minkykite tešlą, iki kol taps vientisa.
Padalinkite į dvi dalis, suformuokite kiekvieną į apvalų diską, apvyniokite kepimo popieriumi ir įdėkite į šaldytuvą 30 min.
Atšaldytą tešlą iškočiokite į apskritimą tarp dviejų miltais ištrintų kepimo popieriaus lapų. 3 mm storio tešla tiks puikiai.
Perkelkite į pasirinktą formą. Jeigu gaminate picą ar galetę, palikite apačioje esantį kepimo popierių ir paruoškite pagrindą, užlenkdami kraštus, kad neišbėgtų padažas.