Receptai
Bananų duona
Reikės:
245 g miltų
75 g cukraus (aš dedu 50 g balto, 25 rudo)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1/2 šaukštelio sodos
1/2 šaukštelio druskos
75 ml aliejaus
vanilinio cukraus
cinamono
4 maži arba 3 dideli (maždaug 350-400g) pernokę bananai
50ml migdolų/avižų/sojų/ar kito augalinio pieno, bet tik jeigu tešla bus per tiršta
Kaip gaminti:
Su šakute sutriname bananus, sudedame sumaišytus sausus ingridientus, bemaišant supilame aliejų.
Jei reikia įpilame augalinio pieno.
Tešlą sudedame į šiek tiek aliejumi pateptą kekso formą.
Jei turime likusį bananą perpjauname ir uždedame ant tešlos kaip papuošimą, ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60min arba, kol medinis pagaliukas ištrauktas iš duonos bus švarus, be tešlos likučių.
Skanaukite šiltą, o atvėsusią galite pašildyti skrudintuve ir valgyti su riešutų sviestu.
Skanaus!
Už receptą dėkojame Akvilei Bumblytei.