Receptai
Avinžirnių užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais
1 porcijai reikės (geriau daryti iš karto kelias porcijas):
100 g virtų avinžirnių
3 vnt saulėje džiovintų pomidorų
½ (40 g) svogūno
1 (70 g) vidutinės morkos
1 valg.š. aliejaus
Prieskoninių žolelių
Druskos ir pipirų
1 valg.š. vandens
Morką sutarkuoti burokine tarka, svogūną supjaustyti smulkiai ir pakepinti ant aliejaus kelias minutes. Įpilti 1 valg.š. vandens ir patroškinti kelias minutes uždengus keptuvę dangčiu. Pasmulkinti pomidorus ir visus ingredientus sudėti į maisto smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos masės.
Užtepėlę skanu valgyti su duona ir daržovėmis.
Receptu dalinasi Rojaus daržas.