Receptai
AuGalinga rikota
Tiks kaip picos pagardas, tepamas sūris su duonos lazdelėmis ar ant duoniukų. Taip pat galite naudoti prie tofinienės, su makaronais ar pagardinti ja salotas.
Kiekis: apie 250 g
Jums reikės:
250 g stangraus/kieto tofu (nusunkto ir nusausinto popieriniu rankšluosčiu)
2 a. š. citrinos sulčių
2 a. š. alyvuogių ar rafinuoto rapsų aliejaus
smulkiai supjaustytos pusės česnako skiltelės
0,5 a. š. joduotos druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Paruošimas:
Sudėkite visus ingredientus į maisto smulkintuvą ir pulsine programa plakite, kol masė pradės lipti į vieną gumulą ir tapti vientisa. Būkite atsargūs, nes palaikius maisto kombaine per ilgai, tofu gali tapti per smulkus, o masė gali priminti labiau pastą, nei siekiamą rupią rikotos tekstūrą.
Pagardinimui naudokite baziliką ar kitus mėgstamus prieskonius.