Žirnių ir moliūgų sriuba su baravykais

3-4 porcijoms reikės:

pusės puodelio nevirtų džiovintų žirnių

1 didelės morkos

1 vidutinio svogūno

2 vidutinių bulvių

2 kokybiško daržovių sultinio kubelių (jeigu turite laiko, galite ir patys išsivirti)

1,5 l vandens sriubai + vandens moliūgams virti

saujos džiovintų baravykų

3 puodelių nulupto ir supjaustyto sviestinio moliūgo (galite rinktis ir kitos rūšies, bet šis tinka geriausiai)

2 lauro lapų

 

Gaminimas:

Žirnius mirkykite per naktį.

Pilkite į puodą vandenyje (1,5 l) ištirpintą sultinį, dėkite lauro lapus ir žirnius. Virkite iki kol žirniai suminkštės.

Kitame puode (įpilkite tiek vandens, kad tik šiek tiek apsemtų) virkite baravykus ir moliūgus tol, kol jie taps minkšti.

Žirniams suminkštėjus, sudėkite supjaustytas bulves, morkas ir svogūną.

Išvirus moliūgui ir grybams, sutrinkite juos iki vientisos, šilkinės masės (naudokite tik tiek nuo virimo likusio vandens, kad būtų įmanoma tolygiai sutrinti, bet ne visą).

Kai puode, kuriame verdate žirnius ir daržoves, viskas bus išvirę, supilkite į jį trintus moliūgus ir leiskite viskam šiek tiek pavirti (apie 2 min.).

Dėkite šviežių žalumynų ir patiekite.

 

Skanaus!

info@tapkaugalingas.lt

Privatumo politika

DUK