Veganiškas sūrio tortas su vyšniomis ir šokoladu

Prireiks:

Apatiniam sluoksniui:

● 1 puodelio kokoso drožlių

● ½ puodelio migdolų riešutų

● 5-6 datulių

● ¼ šaukštelio druskos

 

Viduriniam sluoksniui:

● 2 puodelių per naktį išmirkytų anakardžių

● ½ puodelio kokosų pieno iš skardinės (suplakto)

● ¼ puodelio kokoso sviesto

● ⅓ puodelio agavų sirupo

● 2 šaukštų citrinos sulčių

● 1 šaukštelio vanilinio cukraus ar šiek tiek vanilės esencijos

● ⅔ puodelio šaldytų vyšnių

 

Šokoladiniam glaistui:

● 100gr. juodojo šokolado

● ¼ puodelio kokoso pieno

 

Kaip gaminti:

1. Ištepkite skardą kokosų aliejumi ir padėkite ją į šoną.

2. Sudėkite kokosų drožles, migdolų riešutus, datules, druską į maisto smulkintuvą ir malkite tol, kol masė taps lipni, bet ne per daug smulkiai sumalta. Tuomet šią masę sudėkite į skardą ir išlyginkite.

3. Tada sudėkite visus viduriniam sluoksniui skirtus ingredientus (išskyrus šaldytas vyšnias) ir malkite 2-4 min., kol masė taps kremiška. Paragaukite, ar dar reikia įpilti kokosų pieno, citrinų sulčių, ar pakanka saldumo.

4. Pusę paruoštos masės supilkite ant apatinio sluoksnio. Skardą pasukiokite pirmyn atgal, kad baltasis skuoksnis tinkamai pasidengtų ir neliktų oro burbuliukų. Tuomet įdėkite į šaldiklį.

5. Likusią masės dalį sumalkite su šaldytomis vyšniomis, kol masė taps kremiška ir tamsiai raudona.

6. Galite masę supilti į skardą, arba palaukti 30 min., kad tinkamai sušaltų baltasis sluoksnis (tuomet baltasis ir raudonasis sluoksnis nesusimaišys).

7. Palikite šaldiklyje mažiausiai 3 valandoms.

8. Ant puodo su verdančiu vandeniu uždėkite indą ir jame išlydykite šokoladą su kokosu pienu. Kai išsilydys, nukelkite ir leiskite glaistui šiek tiek atvėsti, kad jis truputį sustingtų.

9. Šokoladinį glaistą tolygiai paskirstykite skardoje.

10. Paruoštą tortą galima papuošti vyšniomis arba kitomis mėgstamomis uogomis ir tuomet įdėti į šaldiklį arba laikyti šaldytuve.

11. Prieš valgydami palaikykite tortą kambario temperatūroje bent 20 min. (Iš šaldiklio išėmus geriau palaikyti ilgesnį laiką, tuomet skonis bus išraiškingesnis).

Patarimai: Šaldiklyje tortą galima laikyti net apie 2 mėnesius, o šaldytuve tik 5 paras. Be to, jei jis yra sušalęs ir blogai pjaustosi, prieš tai patartume peilį nulieti karštu vandeniu ir tik tada pjauti. Skanaus!

 

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Gabrielei Butnoriūtei.

info@tapkaugalingas.lt

Privatumo politika

DUK