Tradiciškai gaminama graikiška (ne)žuvis

Turime ir šio recepto video! Peržiūrėti jį galite čia: 

https://youtu.be/ljgff7iRU0k

Reikės:

(Ne)žuvies paruošimui:

½ vidutinio saliero šaknies

1 l daržovių sultinio

1 Nori lapo

2 lauro lapų

2 kvapiųjų pipirų

1 a. š. mairūno

2 v. š. sojų padažo

Tešlos paruošimui:

1-2 Nori lapų

120 g miltų

250 ml vandens

druskos

pipirų

džiūvėsėlių

Garnyro paruošimui:

1 didelio svogūno

4 tarkuotų morkų

1 tarkuotos petražolės šaknies

½ tarkuoto saliero (likusi dalis)

3 lauro lapų

3 kvapiųjų pipirų

6 v. š. pomidorų pastos

160 ml vandens 

 

Paruošimas:

  • Saliero šaknį supjaustykite į vienodo dydžio riekeles ir kartu su visais ingredientais, skirtais (ne)žuvies paruošimui, virkite sultinyje, kol suminkštės. 
  • Kol salieras verda, pasiruoškite tešlos mišinį: sumaišykite miltus su vandeniu, druska ir pipirais; Nori lapus padalinkite į tris lygias juosteles. Kitame inde suberkite džiūvėsėlius.
  • Kiekvieną saliero gabaliuką apvyniokite Nori lapo juosta, tada apvoliokite tešloje ir džiūvėsėliuose.
  • Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Garnyro paruošimas:

  • Smulkiai supjaustytą svogūną apie 3 minutes kepkite su morkomis, petražolės šaknimi, tarkuotu salieru, lauro lapais ir pipirais.
  • Supilkite ⅔ vandens, užberkite žiupsnelį druskos bei pipirų ir, uždengę dangčiu, troškinkite apie 10 minučių.
  • Po 10 minučių įmaišykite pomidorų pastą ir supilkite likusį vandenį. Vėl troškinkite apie 7-10 minučių.
  • Serviruokite apkeptą salierą kartu su troškiniu. Skanaus!

info@tapkaugalingas.lt

Privatumo politika

DUK