Tofu (ne)žuvis

Reikės:

200 g kieto tofu

250 ml vandens 

1 jūros dumblių lapo 

2 v. š. sojų padažo

2 a. š. žuvies prieskonių

⅔ a. š. česnako miltelių

šlakelio citrinos sulčių

80 g miltų

125 ml vandens

žiupsnelio druskos ir pipirų

 

Paruošimas:

  • Paruošti marinatą: į dubenėlį vandens sudėkite suplėšytą į gabaliukus jūros dumblių lapą, sojų padažą, pusę žuvies prieskonių, česnako miltelius ir citrinos sultis. Viską pamaišę, įmerkite į riekeles supjaustytą tofu, uždenkite ir palikite per naktį. 
  • Kitą dieną ištraukite tofu iš marinato ir apibarstykite druska ir pipirais iš abiejų pusių. 
  • Apvyniokite kiekvieną tofu gabalėlį jūros dumblių lapu ir atidėkite į šalį. 
  • Atskirame dubenėlyje sumaišykite miltus su vandeniu iki vientisos masės, kol gausis tešla. Kitoje lėkštėje sumaišykite miltus su likusiu 1 a. š. žuvies prieskonių.
  • Tofu apmirkykite tešloje ir apvoliokite miltų mišinyje. Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. 

Apšlakstykite citrinos sultimis ir patiekite su norimu garnyru. Skanaus!

 

Receptą video formatu rasite čia: https://www.youtube.com/watch?v=pgcbzDKi3Mw

info@tapkaugalingas.lt

Privatumo politika

DUK