Tarta su smidrais

Reikės:

auGalingos šaldytos sluoksniuotos tešlos

ryšulėlio smidrų

¼ stiklinės vandens

½ stiklinės anakardžių

1 arb. šaukštelio agavų sirupo

pusės citrinos sulčių

4-5 skiltelių česnakų

Druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus

Kaip gaminti:

  1. Nakčiai ar bent 2val. užmerkite anakardžius.

  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

  3. Išimkite šaldytą tešlą ir palike ją bent 15min. atitirpti. Atitirpusią tešlą išklokite ant kepimo formos ir subadykite šakute, šonuose palikdami po pora centimetrų.

  4. Nuplaukite smidrus ir nupjaukite po 1cm nuo apačios. Apvirkite juos apie 5min., pasūdytame vandenyje, kol šiek tiek suminkštės. Išvirusius nupilkite šaltu vandeniu.

  5. Paruoškite kremą. Į smulkintuvą sudėkite mirkytus anakardžius, vandenį, agavų sirupą, citrinos sultis, žiupsnį druskos ir sutrinkite viską iki vientisos kreminės masės.

  6. Paskirstykite kremą ant visos tešlos, išskyrus šonus.

  7. Tankiai išdėliokite smidrus ant anakardžių kremo. Apšlakstykite juos alyvuogių aliejumi, užberkite druskos, pipirų ir smulkintą česnaką.

  8. Kepkite apie 15-20 min. ar kol tarta gražiai apskrus. Patiekite šiek tiek atvėsusią (skanu valgyti ir šaltą). Skanaus!

 

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Eglei Bartkutei.

info@tapkaugalingas.lt

Privatumo politika

DUK