Spalvingos salotos su žemės riešutais

Reikės:

1 nedidelės cukinijos

1 ilgavaisio agurko

1 stambios morkos

1-2 pakelių standaus tofu (sojų varškės)

saujos žemės riešutų

keleto šaukštų sojos padažo

1 apelsino sulčių

poros skiltelių česnako

čili pipirų (maltų)

džiovinto imbiero miltelių

keleto šaukštų sezamų aliejaus

balsamico acto

 

Gaminimas:

Iš pakelio išimtą tofu nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite stambokais kubeliais. Iš apelsino sulčių, šaukšto sezamų aliejaus, keleto šaukštų sojos padažo ir prieskonių paruoškite marinatą; į jį įspauskite ir česnaką. Sudėkite tofu kubelius į skystį ir retsykiais gabalėlius jame pavartydami palikite pasimarinuoti (apie 20-30 min).

Riešutus nuplaukite, palikite nudžiūti, o vėliau šiek tiek paskrudinkite orkaitėje arba sausoje keptuvėje. Daržovių skustuku plonomis juostelėmis išilgai supjaustykite morką, agurką ir cukiniją. Šlakelyje aliejaus vartydami apkepkite marinuoto tofu gabalėlius, kad pagelstų iš visų pusių. Riešutus ir daržoves sumaišykite su užpilu iš balsamico acto, sojos padažo ir sezamų aliejaus; ant viršaus užberkite tofu gabalėlius iš keptuvės.

 

Skanaus!

info@tapkaugalingas.lt

Privatumo politika

DUK