Spaghetti bolognese kitaip

3 porcijoms reikės:

pilno grūdo spaghetti makaronų

apie 70 g sojų faršo

poros saliero stiebų

pusės nedidelio poro

2 skiltelių česnako

skardinės smulkintų pomidorų savo sultyse

šlakelio alyvuogių aliejaus

po 1 šaukštelį džiovinto baziliko, raudonėlio ir ciberžolės

šaukštelis rūkytos paprikos miltelių

pipirų, druskos

 

Gaminimas:

Verdančiu vandeniu dubenėlyje užpilkite sojų faršą, pridenkite lėkštele ir palikite išbrinkti (5-10 min). Tuo tarpu supjaustykite porus ir salierą, susmulkinkite česnako skilteles. Išbrinkusį sojų faršą nuvarvinkite sietelyje. 

Ant nedidelės ugnies pakaitinę mažą šlakelį aliejaus (atsargiai! Alyvuogių aliejaus per stipriai įkaitinti negalima), apkepinkite porą; kai pradės gelsti, įmaišykite česnaką ir prieskonius. Sudėkite sojų faršą, vos vos padidinkite ugnį ir kepinkite maišydami; galite įpilti dar šaukštą aliejaus. Sudėkite saliero stiebus ir leiskite viskam keletą minučių pasitroškinti; tuomet supilkite pomidorus iš skardinės ir troškinkite dar apie 7-10 minučių. 

Per tą laiką vis pamaišydami, kad nesuliptų, išvirkite makaronus. Patiekite spagečius aplietus bolognese padažu. Galite papuošti smulkintais svogūnų laiškais, pertražolėmis ar šviežio baziliko lapeliais.

 

Skanaus!

info@tapkaugalingas.lt

Privatumo politika

DUK