Šiltos juodųjų lęšių salotos

Jums reikės:

1 stiklinės juodųjų lešių

½ vidutinio dydžio cukinijos

½ vidutinio dydžio brokolio

1 skardinės konservuotų avinžirnių (~240g)

200g gražgarsčių

200g auGalingo fetos sūrio

Slyvinių pomidorų pagal skonį

Druskos

 

Paruošimas:

1. Išvirkite lęšius, paskaninimui įberkite žiupsnelį druskos.

2. Keptuvėje pakepinkite svogūną.

3. Brokolį ir cukiniją supjaustykite mažais gabaliukais ir suberkite į keptuvę. Kepkite, kol visos daržovės suminkštės (jei reikia, įpilkite į keptuvę šiek tiek vandens, kad daržovėms užtektų drėgmės).

3. Sumaišykite su išvirusiais lęšiais, suberkite avinžirnius ir keletą minučių pakaitinkite keptuvėje.

4. Prieš sudėdami į dubenėlius, į šiltas salotas įmaišykite nuplautas ir supjaustytas gražgarstes.

5. Patiekite su auGalinga feta ir slyviniais pomidoriukais.

Skanaus!

Už receptą dėkojame Eglei Bartkutei.

info@tapkaugalingas.lt

Privatumo politika

DUK