Rūgštynių sriuba

Reikės:

700 g bulvių

1 morkos

1 svogūno

1 stiklinės virtų avinžirnių

1 kekės rūgštynių

saujos petražolių

3 lauro lapų

2 šaukštų druskos

1 šaukšto sojos padažo

Šviežiai maltų pipirų

2 šaukštų aliejaus

3 šaukštų manų kruopų

2-3 šaukštų kokosų pieno

Krapų

 

Gaminimas:

Supjaustykite daržoves. Puode sušildykite aliejų. Įberkite daržoves ir svogūną ir kepkite 2-3 min maišydami. Įpilkite 6-7 stiklines šalto vandens, lauro lapų ir virkite toliau 15-20 min, kol daržovės suminkštės. Įdėkite šaukštelį druskos, įberkite avinžirnius, manų kruopas ir supjaustytas rūgštynes. Virkite porą minučių. Po to sumažinkite ugnį ir lėtai maišydami supilkite kokosų pieną. Įdėkite šviežiai maltų pipirų, druskos pagal poreikį. Patiekite su krapais ir duona.

 

Skanaus!

info@tapkaugalingas.lt

Privatumo politika

DUK