Piemens pyragas

Prireiks:

500g bulvių

500g saldžiųjų bulvių

1/2 svogūno

2 morkos

2 skiltelės česnako

2 saliero stiebų

2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus kepimui

100g pievagrybių

12 saulėje džiovintų pomidorų gabalėlių

100ml sultinio

1 skardinės lęšių

1 skardinės avinžirnių

Mėgstamų žolelių ar prieskonių (labai tinka raudonėlis, čiobrelis, rozmarinas)

Druskos ir pipirų

 

Kaip gaminti:

  1. Bulves ir saldžiąsias bulves išvirti.

  2. Įdėti druskos, pipirų ir sutrinti iki košės konsistencijos.

  3. Pakepinti sutarkuotą morką, česnaką, smulkiai supjaustytus saliero stiebus ir svogūną.

  4. Po maždaug 10 min sudėti stambiai pjaustytus pievagrybius ir saulėje džiovintus pomidorus, lęšius, avinžirnius, sultinį.

  5. Viską patroškinti, kol išgaruos skystis.

  6. Į kepimo indą dėti šią masę ir ant viršaus sudėti trintas bulves.

  7. Bulvių masę paskirstyti šakute, kad skaniai apkeptų. Kepti 20 min 180°C temperatūroje.

Skanaus!

 

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Simonos blogui Toks Tyras.

info@tapkaugalingas.lt

Privatumo politika

DUK