Neįprastas braunis

Reikės:

Virtų raudonųjų pupelių  400 g

Rudojo cukraus 100 g

Juodojo šokolado 100 g

Aliejaus (rapsų, saulėgrąžų ar kokosų) 75 ml

Kakavos 55 g

Aguonų 1/3 stiklinės

Linų sėmenys 4 valg. š.

Kepimo milteliai 1 arb. š.

 

Paruošimas:

Vidutinio dydžio inde linų sėmenis užpylę 9 šaukštais vandens gerai išmaišykite ir palikite pastovėti.

Pupeles trintuve ar virtuviniame kombaine sutrinkite iki vientisumo, įmaišykite mirkytus sėmenis (nesusigėrusio vandens perteklių galite nuvarvinti), supilkite aliejų, suberkite cukrų, kakavą, kepimo miltelius ir trinkite tol, kol gausite vientisą masę.

Juodąjį šokoladą peiliu sukapokite smulkiais gabalėliais ir suberkite į mišinį.

Masę trinkite elektriniu plakikliu tol, kol šokoladas tolygiai pasiskirstys tešloje.

Braunio masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą nedidelę kepimo skardą ir kepkite apie valandą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Praėjus maždaug 30 min uždenkite pyrago viršų kepimo popieriumi ar folija, kad neapsviltų.

 

Skanaus!

info@tapkaugalingas.lt

Privatumo politika

DUK