Naminis majonezas be kiaušinių

Reikės:

400 g konservuotų avinžirnių (reikės tik skysčio)

1 v. š. citrinos sulčių

½ a. š. druskos*

¼ a. š. ciberžolės (pasirinktinai)

1 a. š. garstyčių

½ a. š. agavų sirupo

pipirų

240 ml aliejaus**

 

Paruošimas: 

  • Nukoškite avinžirnius (reikės tik jų skysčio (akvafabos).
  • Į akvafabą supilkite citrinos sultis, suberkite juodąją druską, ciberžolę, garstyčias, agavos sirupą ir žiupsnelį pipirų. Plakite apie 2 minutes.
  • Po 2 minučių pilkite aliejų ir toliau plakite iki vientisos masės. 
  • Skanaukite iš karto arba įdėkite porai valandų sustingti į šaldytuvą, jei norisi stangresnės konsistencijos. Laikykite šaldytuve iki 2 savaičių. Skanaus!

 

Receptą video formatu rasite čia: https://www.youtube.com/watch?v=NMdPKJpHNdI

__________

* norint švelnaus kiaušinio kvapo, galima naudoti juodają druską Kala Namak.

** neutralaus (pvz. rafinuoto saulėgražų, rapsų) arba norimo skonio, kad majonezas įgautų mėgstamą poskonį.

 

info@tapkaugalingas.lt

Privatumo politika

DUK