Kiniški baklažanai

Reikės:

1 baklažano

šiek tiek miltų

druskos ir pipirų

morkos

svogūno

saldžiosios paprikos

cukraus

obuolių acto

sojos padažo

pomidorų padažo

 

Paruošimas:

Supjaustyti baklažaną plonomis riekelėmis ir, pamirkius tešloje iš miltų ir vandens su trupučiu druskos ir pipirų, jas apkepti keptuvėje iš abiejų pusių. Tada atskirai pakepti tarkuotą morką, smulkiai supjaustytą svogūną ir saldžiąją papriką. Paskutinis etapas - padažo paruošimas. Gilesnėje keptuvėje reikia pakaitinti porą stiklinių vandens. Į keptuvę įpilti porą šaukštų cukraus, jį ištirpdyti. Atsakingiausias momentas - įpilti teisingą kiekį obuolių acto. Geriau mažiau, nei per daug, geriausia pilti po truputį vis paragaujant. Tada atskirai stiklinėje gerai sumaišyti po porą šaukštų paprastų kvietinių miltų, pomidorų padažo ir sojos padažo. Reikia, kad mišinys būtų skystokas, antraip supylus į keptuvę miltai sušoks gumuliukais. Viską gražiai išmaišyti keptuvėje ir padažą virti tol, kol jis ims tirštėti. Tuomet galima sudėti visas daržoves ir nukelti nuo ugnies. Patiekti su ryžiais.

Skanaus!

info@tapkaugalingas.lt

Privatumo politika

DUK