Kalafiorai traškia plutele

2-3 porcijoms reikės:

pusės vidutinio dydžio kalafioro

⅔ stiklinės sorų kruopų

4-5 šaukštų skrudintų kanapių ir saulėgrąžų sėklų

1-2 šaukštų maltų linų sėmenų

po šaukštelį džiovintų mėtų, čiobrelių ir mairūnų

druskos ir maltų kvapiųjų pipirų

šlakelio aliejaus kepimui

 

Gaminimas:

Išvirkite šiek tiek pasūdytas soras su pipirais ir žolelėmis. 

Žiedynais išskirstytą kalafiorą meskite į verdantį vandenį ir trumpai apvirkite (apie 3 minutes), kad nespėtų suminkštėti. Kepintas sėklas sumalkite virtuviniame kombaine, kokteilinėje arba kavamalėje; sumaišykite su linų sėmenimis ir žiupsniu druskos. Apvoliokite drėgnus kalafioro gabalėlius sėklų milteliuose ir pavartydami apkepkite ant įkaitinto aliejaus, kol apskrus ir susiformuos daili plutelė. Neperkepkite. 

Patiekite su sorų garnyru ir mėgstamomis salotomis.

 

Skanaus!

info@tapkaugalingas.lt

Privatumo politika

DUK