Itališki gnocchi su marinara padažu

Ingredientai: 

1 kg bulvių 

300 g kvietinių miltų 

1 šaukštelis druskos 

2 šaukšteliai maltų rozmarino lapų  

 

Paruošimas:

Bulves su lupenom virkite iki tol, kol bus minkštos. Šiltas bulves nulupjite ir sutrinkite į košę rankine tri tuve. Kuo ilgiau trinsite, tuo tąsesnė pavyks masė ir reiks mažiau miltų. Sumaišykite miltus su druska, maltais rozmarinais ir bulvėmis, o toliau minkykite rankomis. Jeigu masė labai lipni – įberkite dar miltų. Suformuokite tešlą ir palikite 10 min.  

Padalinkite tešlą į mažesnes dalis ir iš kievienos kočiokite virveles, o šias supjaustykite pagalvėlėmis; prireiks tikrai aštraus peilio! Galite šakute išspausti griovelius, būdingus tradiciniams gnocchi. Leiskite virtinukus į verdantį vandenį nedideliais kiekiais, kad nesuliptų, ir pavirkite po minutę nuo tos akimirkos, kai iškils į paviršių.

 

Marinara padažas: 

1.5 kg šviežių pomidorų 

2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus 

4-5 skiltelių česnako 

1 šaukštelio džiovinto čiobrelio 

2 šaukštelių džiovinto raudonėlio 

1 šaukštelio baziliko 

1 šaukštelis druskos 

Maltų pipirų 

 

Paruošimas:

Pomidorus įpjaukite kryžiuku iš viršaus, įdkite i į puodą ir užpilkite  verdančiu vandeniu. Palikite 10-15 min. Nupiltkite vandenį, nulupkite, išimkite sėklas, o minkštimą supjaustykite. Česnaką smulkiai supjaustykite.   

Įkaitinkite aliejų puode. Įberkite česnaką ir kepkite apie 1 min, prižiūrėdami, kad nesudegtų. Įberkite prieskonius. Kepkite apie 1 min, galite įdėti 1-2 šaukštus vandens.  

Supilkite supjaustytus pomidorus. Virkite apie 15 min ant vidutinės ugnies. Pridėkite žolelių, druskos ir pipirų pagal skonį. Uždenkite puodą dangčiu ir virkite 45 min. Laiks nuo laiko galite įpilti šaukštą vandens, jeigu padažas bus per tirštas. Sumaišykite su paruoštais gnocch. Galite pabarstyti deaktyvuotų maistinių mielių dribsniais (nutritional yeast), jei mėgstate sūrio skonį.

 

Skanaus!

info@tapkaugalingas.lt

Privatumo politika

DUK