Grikių ir chia sėklų duona (be glitimo)

Reikės:

300 g nekepintų (žalių) grikių (jų rasite visuose prekybos centruose)

60 g chia (ispaninio šalavijo) sėklų

250 ml vandens (chia sėkloms brinkinti)

60 ml kepimui tinkamo aliejaus

1 + 1/2 a. š. kepimo miltelių

1 a. š. druskos

1 a. š. kmynų sėklų

 

Kaip gaminti:

Įkaitinkite orkaitę iki 160 laispnių su kaitinimu iš viršaus ir apačios + vėjelio funkcija.

Grikius užpilkite šaltu vandeniu ir mirkykite bent 2 val., kad suminkštėtų.

Chia sėklas užpilkite 250 ml vandens ir leiskite brinkti bent pusvalandį arba iki kol mirks grikių kruopos.

Išmirkusius ir suminkštėjusius grikius perskalaukite po tekančiu vandeniu, gerai nusausinkite ir sudėkite į virtuvinį smulkintuvą. Kartu dėkite išbrinkusias chia sėklas, aliejų, kepimo miltelius, druską ir kmynus.

Viską smulkinkite apie 3 min., kol masė taps beveik tolygi.

Gautą masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepkite 1 val. ir 15 min., kol duona iškils, o išorė švelniai paruduos. Pabaigoje, jeigu norisi, galima duonos viršų švelniai patepti aliejumi ir įdėjus atgal į orkaitę palaukti kol dar šiek tiek apskrus.

Duonai iškepus, leiskite jai 15 min. atvėsti kepimo formoje, po to išimkite iš formos ir palaukite kol visiškai atvės.

Tada jau galite pjaustyti ir ragauti.

 

Skanaus!

info@tapkaugalingas.lt

Privatumo politika

DUK