Daržovių ir ryžių burrito

Reikės: 

kepimo aliejaus

1 raudonojo svogūno

2 skiltelių česnako

100 g pievagrybių

200 g raudonųjų pupelių

90 g konservuotų kukurūzų

1 a. š. rūkytos paprikos

½ a. š. aitriosios paprikos

žiupsnelio druskos ir pipirų

250 g virtų ryžių

3 v. š. pomidorų pastos

3 v. š. vandens

1 tortilijos

1 prinokusio avokado

pusės laimo sulčių

petražolės arba kalendros

 

Paruošimas: 

 

  • Pradėkite virti ryžius.
  • Kol ryžiai verda, smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir pievagrybius. Įkaitintame aliejuje apkepkite svogūną su česnaku, po poros minučių sudėkite pievagrybius ir kepkite. 
  • Kai viskas apkepa, sudėkite pupeles, kukurūzus, rūkytą ir aitriąją papriką, druską bei pipirus, išmaišykite ir kepkite toliau. 
  • Sudėkite išvirtus ryžius, pomidorų pastą, vandenį ir viską išmaišykite. 
  • Atidėkite paruoštą įdarą į šalį ir keptuvėje apkepkite tortiliją po 30 sek. iš abiejų pusių.
  • Ant tortilijos paskirstykite paruoštą įdarą, uždėkite avokado, laimo sulčių, petražolių ar kalendros ir susukite. Galite tortiliją perpjauti per pusę, kad būtų patogiau valgyti. Skanaus!


Receptą video formatu rasite čia: https://www.youtube.com/watch?v=n7Xep6ZaD7w

info@tapkaugalingas.lt

Privatumo politika

DUK