Burnoje tirpstantis šokoladinis tartas

Reikės:

pagrindui:

1 stiklinės (~135 g) žemės riešutų

1 stiklinės (~80 g) kokosų drožlių

1 stiklinės (~85 g) avižų dribsnių

1 banano

pyrago masei:

400 ml kokosų pieno

200 g juodojo šokolado

3 v. š. klevų / agavų sirupo

1 a. š. citrinos sulčių

2 v. š. riešutų sviesto

 

Paruošimas: 

  • Pagrindo paruošimas: į maisto smulkintuvą sudėkite žemės riešutus, kokosų drožles, avižų dribsnius ir sumalkite iki miltų konsistencijos. Sutrinkite bananą ir sumaišykite su sumalta mase. Gauta mase išklokite torto formą ir gerai paspauskite (pvz. kita sudrėkinta šaukšto puse ar pirštais), kad masė gerai priglustų ir susispaustų.
  • Pyrago masės paruošimas: į puodą supilkite kokosų pieną, sudėkite šokoladą ir ant silpnos ugnies maišykite, kol ištirps šokoladas. Ištirpus šokoladui, įpilkite sirupo, citrinos sulčių ir įdėkite riešutų sviesto. Išmaišykite. 
  • Šokolado masę supilkite ant paruošto pagrindo iš šaukštu sulyginkite paviršių.
  • Papuošimui užberkite šviežių uogų ir/ar riešutų. Skanaus!

 

Receptą video formatu rasite čia: https://www.youtube.com/watch?v=Xd-SrNVOle8

info@tapkaugalingas.lt

Privatumo politika

DUK