Bananų duona

Reikės:

245 g miltų

75 g cukraus (aš dedu 50 g balto, 25 rudo)

2 šaukšteliai kepimo miltelių

1/2 šaukštelio sodos

1/2 šaukštelio druskos

75 ml aliejaus 

vanilinio cukraus

cinamono

4 maži arba 3 dideli (maždaug 350-400g)  pernokę bananai 

50ml migdolų/avižų/sojų/ar kito augalinio pieno, bet tik jeigu tešla bus per tiršta

 

Kaip gaminti:

  1. Su šakute sutriname bananus, sudedame sumaišytus sausus ingridientus, bemaišant supilame aliejų.

  2. Jei reikia įpilame augalinio pieno.

  3. Tešlą sudedame į šiek tiek aliejumi pateptą kekso formą.

  4. Jei turime likusį bananą perpjauname ir uždedame ant tešlos kaip papuošimą, ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60min arba, kol medinis pagaliukas ištrauktas iš duonos bus švarus, be tešlos likučių.

  5. Skanaukite šiltą, o atvėsusią galite pašildyti skrudintuve ir valgyti su riešutų sviestu. 

Skanaus!

 

Už receptą dėkojame Akvilei Bumblytei.

info@tapkaugalingas.lt

Privatumo politika

DUK