Azijietiško stiliaus makaronai su riešutų sviesto padažu

Reikės (4 porcijoms):

mėgstamų makaronų

(kvietinių spaghetti arba ryžių makaronų)

tofu (geriausia rūkyto arba marinuoto)

svogūno

5 pievagrybių

70g šviežio brokolio

 

Padažui:

10 šaukštų žemės riešutų sviesto

1 šaukšto sojos padažo 

1 šaukšto mėgstamo sirupo

gabalo imbiero (pagal skonį)

1 citrinos sulčių

vandens suskystinti

 

Kaip gaminti:

  1. Supjaustykite tofu kubeliais ir gražiai apskrudinkite keptuvėje ant vidutinės ugnies.
  2. Perpjaukite svogūną per pusę ir, supjaustę juostelėmis, sudėkite į keptuvę.
  3. Griežinėliais supjaustykite pievagrybius ir sudėkite į keptuvę, kai svogūnai pasidarys skaidrūs.
  4. Supjaustykite brokolį ir taip pat kepkite keptuvėje, bet neperkepkite, kad jis išliktų truputį traškus.
  5. Sudėkite į keptuvę išvirtus makaronus ir apipilkite viską padažu (jį pasigaminsite sudėję visus padažo ingredientus į maisto smulkintuvą ir sutrynę iki vientisos masės).
  6. Papuoškite patiekalą žaliosios citrinos gabalėliu ir kapotais žemės riešutais.

Skanaus!

 

Už receptą dėkojame Vaivai Būgaitei.

info@tapkaugalingas.lt

Privatumo politika

DUK