Avinžirnių užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais

1 porcijai reikės (geriau daryti iš karto kelias porcijas):

100 g virtų avinžirnių

3 vnt saulėje džiovintų pomidorų

½ (40 g) svogūno

1 (70 g) vidutinės morkos

1 valg.š. aliejaus

Prieskoninių žolelių

Druskos ir pipirų

1 valg.š. vandens

 

Morką sutarkuoti burokine tarka, svogūną supjaustyti smulkiai ir pakepinti ant aliejaus kelias minutes. Įpilti 1 valg.š. vandens ir patroškinti kelias minutes uždengus keptuvę dangčiu. Pasmulkinti pomidorus ir visus ingredientus sudėti į maisto smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos masės.

Užtepėlę skanu valgyti su duona ir daržovėmis.

 

Receptu dalinasi Rojaus daržas.

 

info@tapkaugalingas.lt

Privatumo politika

DUK